Miód rzepakowy z Rodzinnej Pasieki Stępień został skremowany i wzbogacony o żurawinę, która wzmacnia jego zdrowotne właściwości.
Do przygotowania tego produktu wykorzystano miód rzepakowy pozyskany przez rodzinę Stępniów wiosną w okolicach Bidzin – małej miejscowości w województwie świętokrzyskim. Liofilizowana żurawina zmieniła kolor i smak miodu. Jego kremowa konsystencja jest wygodna do rozsmarowania, np. na kanapkach, naleśnikach.
Żurawina jest bogatym źródłem witamin, m.in. A, B1, B6, a także magnezu, jodu, taniny. Owoce żurawiny mają cierpki smak, są doceniane za właściwości antybakteryjne i przeciwutleniające. Stosuje się je wspomagająco na problemy z nerkami i pęcherzem moczowym. Liofilizowane owoce żurawiny, które zostały dodane do miodu, zachowały smak, zapach i wartości odżywcze. Nie zawierają substancji słodzących, ani konserwantów.
Skład: 98 % miód rzepakowy kremowany, 2 % owoce żurawiny liofilizowane