Miód spadziowy ze spadzi liściastej pozyskiwany jest w Rodzinnym Gospodarstwie Pasiecznym Skulskich i Źrebców w Duńkowiczkach na Podkarpaciu. To pasieka założona przez Państwa Andrzeja i Bogusławę Skulskich w latach 80-tych, którzy swoją pszczelarską pasją i doświadczeniem podzielili się z dziećmi, które kontynuują prace w pasiece. Właściciele pasieki (i miody przez nich pozyskiwane) byli wielokrotnie nagradzani w regionalnych i ogólnopolskich konkursach rolniczych i pszczelarskich.
Miód spadziowy ze spadzi liściastej, pozyskany na terenie Pogórza Przemyskiego, jest koloru ciemnobrązowego w stanie płynnym, ma słodki smak o lekko żywicznym posmaku. W naturalnym procesie krystalizacji jaśnieje, staje się jasnobrązowy, a jego konsystencja zmienia się z płynnej na stałą.
W porównaniu do miodów nektarowych, miód spadziowy ma znacznie więcej dobroczynnych biopierwiastków. Korzystnie wpływa na układ moczowy, krwionośny i pokarmowy. Jego wartości odżywcze wzmacniają organizm, zwłaszcza po przebytych chorobach. Posiada właściwości bakteriobójcze i wykrztuśne.