Jeden z Waszych ulubionych miodów – miód z nektaru leśnych malin. Pozyskany przez Pana Zbigniewa Sznurowskiego, w pasiecę, którą prowadzi w Mątwicy na Podlasiu. Tradycje pszczelarskie Rodziny Sznurowskich mają ponad 100 lat.Pan Zbigniew posiada pasieczyska położone w Dolinie Dolnej Narwii, nazywanej Zielonymi Płucami Polski. Są to tereny należące do Europejskiej Sieci Ekologicznej Natura 2000. Pan Zbigniew dysponuje ulami przewozowymi, dlatego w zależności od okresu wegetacji roślin, może je dowolnie przewozić.
Wiosenny miód malinowy ma łagodny smak i lekki owocowy zapach. W stanie płynnym jego jest żółta, delikatnie bursztynowa. Wraz z krystalizacją, która jest naturalnym i pożądanym zjawiskiem, zmienia swoją barwę na jaśniejszą – kremową, a konsystencję na drobnoziarnistą.
Miód z nektaru leśnych malin stanowi źródło łatwo przyswajalnych cukrów prostych, które wzmacniają organizm w trakcie wysiłku fizycznego i umysłowego. Jego łagodny smak poprawia nastrój, a antybakteryjne działanie wykorzystywane jest także zewnętrznie w leczeniu problemów skórnych. Miód ten wspomaga pracę wątroby i układu pokarmowego. Warto stosować go regularnie, a jego działanie można wzmocnić dodając do niego rozdrobnione inne produkty pszczele: pyłek lub pierzgę.