Miód rzepakowy z Pasieki Pana Romualda Piotrowskiego z Kosianki Leśnej. To niewielka wieś na Podlasiu w gminie Grodzisk. Pan Romuald prowadzi rodzinne gospodarstwo rolne i niewielką pasiekę. Pszczelarstwo dla Pana Romualda jest pasją, której poświęca wolne od pracy chwile. Pan Romuald kształcił się w tej dziedzinie, a od wielu lat może pochwalić się tytułem mistrza pszczelarskiego.
Wiosną pszczoły Pana Romualda oblatywały mniszka i rzepak, który choć był dalej od pasieczyska to skutecznie przyciągnął zapylacze. Udało się pozyskać bardzo dobry miód rzepakowy. Miód rzepakowy ma jasną barwę w stanie płynnym, a wraz z krystalizacją staje się prawie biały. Krystalizacja postępuje bardzo szybko, dlatego rzadko kiedy udaje się kupić miód rzepakowy w stanie płynnym bez podgrzewania. Miód ten ma łagodny, lekko mdły smak i zapach. Jest bardzo chętnie wybierany przez miłośników miodów, bo jest typowym polskim miodem.
Dlaczego warto jeść miód rzepakowy? Zajrzyj do tej kategorii
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.