Produkt ten pochodzi ze znajdującej się w Duńkowiczkach rodzinnej pasieki Skluskich i Źrebców. Od kilkudziesięciu lat rodzina Skulskich zajmuje się pszczelarstwem, a swoje pasieki ma położone w różnych miejscach na terenie Podkarpacia. Dbałość o jakość pozyskiwanych miodów została wielokrotnie doceniona w konkursach lokalnych i ogólnopolskich.
Miód spadziowy został wytworzony przez pszczoły ze spadzi zebranej z drzew iglastych. Miód ma ciemną barwę, która wraz z naturalną krystalizacją jaśnieje. W smaku jest dość wyrazisty, a zapach ma delikatnie korzenny, niekiedy z orzechową lub żywiczną nutą. To prawdziwy rarytas dla osób lubiących wyraziste smaki, które są trudno dostępne.
Ten gatunek miodu należy do bardzo zdrowych. Bogaty jest m.in. w żelazo, cynk, wapń, potas, sód oraz magnez. Ma on właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne, dzięki czemu pomaga przy różnego rodzaju infekcjach i stanach zapalnych. Można go stosować zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie w celu załagodzenia problemów skórnych. Ponadto działa też wzmacniająco na organizm i powinny po niego sięgnąć osoby zmagające się z osłabieniem, anemią, hipowitaminozą czy przewlekłym zmęczeniem. Jego smak przypadnie do gustu głównie dorosłym miłośnikom miodów.