Miód klonowy pochodzi z Rodzinnej Pasieki Teresy Stępień. Jest to miód wiosenny. Pszczoły oblatując las w okolicy Bidzin zniosły sporo nektaru z klonu, którego pyłki stanowią znaczną przewagę nad innymi pyłkami, które w tym miodzie można znaleźć. W okolicy kwitł w tym czasie rzepak, facelia, kruszyna, śliwy, jabłonie, wierzby i niewielkie ilości ich nektaru wzbogacają smak tego wyjątkowego miodu.
Tym, co wyróżnia miód klonowy na tle innych miodów wiosennych jest jego barwa w stanie płynnym – znacznie ciemniejsza, bardziej przypominająca kolor miodów letnich. Wraz z naturalną krystalizacją, która jest pożądanym procesem, jego barwa jaśnieje i staje się kremowa. Smak miodu klonowego jest dość łagodny, słodki, ciekawy.
Miód klonowy warto stosować by wzmocnić organizm. Łatwo przyswajalne cukry proste- glukoza i fruktoza-odżywiają mózg, wspierają pracę układu krwionośnego i pomagają oczyścić organizm z toksyn.