Miód akacjowy został pozyskany w Rodzinnej Pasiece Teresy Stępień. Pani Teresa kontynuuje rodzinne tradycje pszczelarskie, wykorzystując otaczającą jej okolicę miododajną roślinność. Od niedawna prowadzi także pasieki wędrowne, wybierając najlepsze pożytki dla swoich podopiecznych.
Miód akacjowy jest jednym z miodów, które bardzo łatwo można odróżnić od reszty. Ma jasną barwę, prawie przeźroczystą w stanie płynnym. Po krystalizacji, która trwa bardzo długo (nawet rok) staje się kremowożółty. Ma delikatny smak i aromat kwiatów akacji.
Poza przyjemnym słodkim smakiem miód akacjowy ma także pozytywne działanie na organizm. Poleca się go w dolegliwościach układu pokarmowego (nadkwasota, wrzody, stany zapalne jelit). Wspomaga pracę wątroby i układu moczowego. Przyjmowanie miodu akacjowego działa uspokajająco, poprawia nastrój i polepsza sen. Wzmacnia organizm, dlatego polecamy go w okresie rekonwalescencji.