Wyjątkowy miód miejski kasztanowo-akacjowy został pozyskany w ramach jednej z miejskich pasiek PSZCZELARIUM w Warszawie. Pszczelarstwo miejskie to sposób na wsparcie walki z wymieraniem pszczół i budowę zdrowego środowiska. Podczas miodobrania używane są tradycyjne narzędzia, a miód na bieżąco rozlewany jest do słoików i w nich krystalizuje. Dzięki temu na nasz stół trafia prawdziwy miód o najwyższej jakości.
Miód kasztanowo-akacjowy ma jasną barwę w stanie płynnym. Ma bardziej intensywny smak niż typowy miód akacjowy. Ta mieszanka miodu zawiera więcej fruktozy niż glukozy, dlatego krystalizuje dość wolno, w ciągu kilkunastu tygodni od miodobrania. Ma lekki i przyjemny zapach.
Warto spróbować tego miejskiego miodu nie tylko ze względu na smak, ale także na walory zdrowotne. Działa korzystnie na układ moczowy i trawienny. Wspiera prawidłową pracę układu krwionośnego. Świetnie wzmacnia organizm w okresie wytężonej pracy fizycznej i umysłowej.
Chcesz spróbować tradycyjnego miodu akacjowego? Zajrzyj tutaj.
Może zaciekawią Cię inne miejskie miody? Zobacz ochocki lipowo-łąkowy i warszawski odsklepinowy.