Miód miejski Warszawski wiosenny wielokwiatowy to propozycja pochodząca od Pszczelarium państwa Agnieszki i Kamila Bajów – właścicieli miejskich pasiek usytuowanych na terenie Warszawy.
Miód miejski Warszawski wiosenny wielokwiatowy pochodzi z majowych zbiorów przeprowadzonych we wszystkich warszawskich pasiekach Pszczelarium i stanowi doskonałą mieszankę powstałą na bazie różnorodnych wiosennych kwiatów. Charakteryzuje się on słodkawym, choć nieco szorstkim smakiem, ma półpłynną, kleistą konsystencję i zachęcający karmelowy kolor. W procesie krystalizacji przechodzi w gęstą, ciągnącą postać. Jest to jeden z reprezentatywnych miejskich miodów pozyskiwanych na wiosnę. W smaku może on nieco różnić się od tradycyjnego miodu wielokwiatowego (co docenią szczególnie prawdziwi smakosze), jednak zachowuje wszystkie zdrowotne właściwości oraz poprawia funkcjonowanie całego organizmu. Jest on odpowiedni do spożywania zarówno przez dorosłych, jak i dzieci.