Miód miejski Warszawski odsklepinowy to produkt pochodzący z Pszczelarium państwa Kamila i Agnieszki Bajów, którzy prowadzą pasieki miejskie na terenie Warszawy. Proponowany miód pochodzi z uli rozmieszczonych w całym mieście i jest mieszanką miodów warszawskich pozyskanych w 2016 roku.
Miód miejski Warszawski odsklepinowy wyróżnia się nie tylko swoim pochodzeniem, lecz także sposobem jego zbierania. Proces jego wytwarzania polega na ścinaniu cienkiej warstwy miodu i wosku (odsklepin) z plastrów przed ich odwirowaniem. Odsklepiny odsączane są z resztek miodu na specjalnym sicie. Wyjątkowość miodu Warszawskiego odsklepinowego polega przede wszystkim na jego bogatym składzie, w którym znaleźć można mnóstwo inhibin, czyli wytwarzanych przez pszczoły substancji bakteriostatycznych. Jest ich tutaj znacznie więcej, niż w miodzie pozyskiwanym w procesie odwirowania z ramki.
Miód Warszawski odsklepinowy to niezwykła mieszanka smaków i aromatów, która może stanowić ciekawe urozmaicenie. Posiada on gęstą konsystencję i ciemnosłomkową barwę.